Reisdag 66 Van Nuevo Granada naar Cartagena

Posted by on 4 april 2012

Na een nacht tussen de truckers en hun trekkers, zijn we op weg gegaan voor de laatste kilometers in Zuid Amerika. Omdat we samen opgereden hebben met duizenden vrachtwagens, heeft Fried er toch maar een kleine serie van gemaakt. De USA heeft de vrachtwagenmarkt in Colombia stevig in handen. Zo nu en dan zie je Volvo of een Kamaz, maar verder is het International, Kenworth, Eagle en Mack wat de klok slaat. En ook een hoop oude maar goed onderhouden prachtige Dodge en Ford vrachtwagentjes.

Eenmaal in Cartagena hebben we ons door het ongelofelijk chaotische en drukke verkeer geworsteld bij temperaturen van boven de 40 graden in de schaduw. Op zoek naar een hotel. Uiteindelijk een kamer gevonden in Hotel Santa Cruz in het hart van de prachtige oude binnenstad.

Frieds motor gaat vervoerd worden naar Zweden door Sander Gielen. Dat is een Nederlander die al jaren in Colombia woont en vandaaruit antieke auto’s exporteert naar Europa en de USA. Hij stond toevalig op het punt twee Fords uit de vijftiger jaren naar Zweden te sturen in een container, waarin ook Maxima tegen een zeer schappelijk bedrag kan meereizen. En dan neemt Sander ook nog eens alle bureaucratische romposlomp in Colombia voor zijn rekening. Mooier kan het bijna niet. Nou ja, Fried moet over een maandje nu wel naar G?teborg om de XT op te halen. Maar daar maakt i een leuk uitstapje met Lia van.

Fried ging Sander opzoeken in zijn hotel in de wijk Getsemani en maakte gelijk maar van de gelegenheid gebruik om het buitenleven daar vast te leggen.Als vanzelf onstond daaruit weer een korte serie?over lezende en leende inwoners van Cartagena.

?’S avonds zijn Dos Compañeros samen met Sander en twee Zwitsers, die hun motoren ook door Sander laten terugsturen, Cartegena ingegaan om te eten. Maar vooral ook om het nachtleven mee te maken op het Plaza de los Coches. En daar gingen de hoertjes dames van lichte zeden deze keer graag en gratis op de foto!

2 Responses to Reisdag 66 Van Nuevo Granada naar Cartagena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*