Reisdag 71 Fried in Caracas en Paul in Santiago de Chili

Posted by on 8 april 2012

Voor Paul zit het eerste stukje vliegen erop, Cartagena, Bogot? en door naar Santiago de Chili. Nu een hele dag wachten en vanavond door naar Auckland en dan naar Sydney. Inmiddels een bekende in Santiago en het was daarom ook geen?geen straf, 1 dagje?lekker nog?slenteren door Santiago en op zoek naar leuke kadootjes.

Compañero Fried brengt zijn laatste dag door in Caracas. Hij vindt na lang zoeken waarbij het door diverse mensen van het kastje naar de muur gestuurd wordt, het Museo de Arte Contemporáneo. Volgens Lonely Planet heeft dat museum voor moderne kunst een prachtige collectie dus Fried wilde die wel eens met eigen ogen zien. Het museum blijkt zeer de moeite waard en tot Frieds verbazing hangen er relatief veel werken van moderne Nederlandse meesters zoals de Koning, Appel en Mondriaan. Maar ook veel werk van Venezolaanse kunstenaars. De zaal met het werk van Guillermo Abdala vindt Fried een hoogtepunt van zijn bezoek aan het museum.

Voordat Fried naar het vliegveld gaat om ook naar huis te vliegen, dwaalt hij nog wat door Caracas en legt de?alom aanwezige uitingen van politieke propaganda vast. Hugo Chavez en Simon Bolivar zijn overal: aan lantaarnpalen, op muren en in de tweedehands boekenstalletjes.De socialistische revolutie wordt nog overal gepreekt. Che Guevara zou zich nog steeds thuisgevoeld hebben in Caracas!

2 Responses to Reisdag 71 Fried in Caracas en Paul in Santiago de Chili

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*