Reisdag 69 Paul in Cartagena en Fried op weg naar Caracas

Posted by on 7 april 2012

Vanmorgen vroeg hebben we afscheid van elkaar genomen. Na 11 weken zijn de Compañeros uit elkaar gegaan. De machtige reis is afgelopen en het is tijd om terug te gaan naar de families thuis.

Paul is in Cartagena gebleven om het inkratten van Inés te regelen. En de formaliteiten af te ronden met de agent die de verscheping van de Tiger? naar Sydney (via Hamburg!) gaat regelen. Paul vliegt morgenavond vanuit Cartagena via Bogota, Santiago de Chile en Auckland in Nieuw Zeeland terug naar Sydney.

Fried is in alle vroegte vertrokken naar het busstation van Cartegena om naar Caracas in Venezuela te reizen. Dat was het oorspronkelijke eindpunt van de reis, maar omdat het onmogelijk bleek om de motoren van daaruit te verschepen zijn Dos Compañeros naar Cartagena uitgeweken. Frieds vlucht naar huis was vanuit Caracas en omdat je daar eenvoudig met de bus kon komen, heeft Fried zijn vlucht niet gewijzigd. Maar ook omdat hij toch nog graag wat van Caracas wilde zien en op zoek gaan naar sporen van Che.

Fried heeft de hele dag in de bus gezeten en tegen middernacht de grens met Venezuela gepasseerd. Het was de meest luxe busreis ooit voor de compañero en ook de best beveiligde. Het grensgebied tussen Colombia en Venezuela is niet erg veilig vandaar dat het er barst van de politie- en legercontroles en bases voor beide ordediensten. De bus denderde met zo’n 100 kilometer per uur op de cruise control richting Caracas door een schraal duinlandschap vol struikachtige bomen en een hoop cactussen. Eenmaal aan de grens liep alles heel soepel en kwam Fried zonder problemen Venezuela binnen.

One Response to Reisdag 69 Paul in Cartagena en Fried op weg naar Caracas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*