Reisdag 63 Van Bogota naar Moniquira

Posted by on 2 april 2012

Vandaag hebben we Bogota verlaten om op weg te gaan naar Cartagena, het eindpunt van onze reis. We werden uitgezwaaid door het team van Artsen zonder Grenzen in Bogota.
Deze dag staat eigenlijk in het teken van kilometers maken, al zullen het er niet al te veel worden omdat we pas om een uur of half drie Bogota verlieten. Tot dan toe was Paul nog bezig het papierwerk te rgelen voor het verschepen van Inés. Dat is nu in ieder geval goed geregeld.
In een wegrestaurant, waar we een broodje en koffie kochten, kwamen we zowaar flesjes en blijes Buckler tegen. Joup van het Hek: nooit van gehoord hier. We reden weer door een prachtig landschap, dat dankzij de overvloedige regen die hier valt heerlijk groen is. Toen Fried een foto trok van de omgeving kon ie Maxima zomaar ruilen tegen een paard. Toch maar niet gedaan. Er wordt hier trouwens nog zeer veel gebruik gemaakt van paarden zowel als rijdier als als lastdier.
We brachten een bliksembezoek aan een mooie natuursteengroeve, waarna we besloten te stoppen in het prachtige plaatsje Moniquira. Het was echt een verrassing want we kwamen er troevallig terecht. Bij het licht van de ondergaande zon checkten we in bij Hotel Clara Luz waar onze dames weer lekker op de prachtige binnenplaats mochten logeren. Zou in Nederland toch ondenkbaar zijn dat je je motor zomaar door een smal gangetje het hotel binnenstuurt.
Op het Plaza Major dronken we een biertje en bewonderden we de mooie kerk en de langskomende auto’s. Het werd een relaxed avondje.

2 Responses to Reisdag 63 Van Bogota naar Moniquira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*