Reisdag 60 Van Leticia naar Bogota

Posted by on 1 april 2012

Vandaag is het hele Dos Compañeros team naar Bogota gevlogen. Paul en Fried samen met Lan Airlines en Inés en Maxima met AeroSur. De dames moesten wel special beschermende kleding aan i.v.m. de erbarmelijke omstandigheden in hun vliegtuig.
De heren hebben een half dagje in Leticia doorgebracht. Slenterend door de stad of op terrasjes, wachtend op het vertrek van hun vliegtuig ’s middags. Het is hen opgevallen dat er zeer veel vrouwen zelfverzekerd in de rondte rijden op een gedeelte van de duizenden kleine motoren van maximaal 150 cc die de straten vullen. Particuliere auto’s zie je weer nauwelijks, wel bejaarde Volkswagen transporter busjes en (scooter)taxi’s.
Onze dames zijn na twee dagen in Leticia bij iedereen bekend. Zelfs op het vliegveld werden we door mensen aangesproken of wij die mannen waren van die dikke dames.?En dan niet de dikke Colombiaanse dames! Sommige mannen gingen zelfs stoer voordoen, hoe geweldig Los Dos zijn dat ze zulke dames van 800 cc of meer in bedwang kunnen houden.
Op het vliegveld van Leticia kwamen we er achter dat het concept van gescheiden afval hier toch een beetje is doorgedrongen. Wie weet flikkeren ze over een aantal jaren hun afval dan niet meer lukraak in de Amazone of langs de kant van de weg net buiten de dorpen en steden.

2 Responses to Reisdag 60 Van Leticia naar Bogota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*