Reisdag 59 Dag in Iquitos en Tabatinga

Posted by on 1 april 2012

Aangezien de motoren vandaag niet naar Bogota kunnen vliegen, moeten we tot morgen wachten. En dus verkennen we Leticia en haar zusterstad Tabatinga net over de grens in Brazili?.

De dag begon enerverend om 9:30, de politie komt op bezoek in onze hospedaje. De rechercheur met zijn assistent. We voelde al natigheid. We waren de dag ervoor in het politiebureau geweest om een essentieel certificaat te bemachtigen. Na het overhandigen van onze reisdocumenten zou deze zeer belangrijke ?rechercheur? ons het benodigde cerificaat aanleveren. Het zou de volgende morgen om 10:00 klaarliggen.
Wij gingen terug naar onze motoren en deze rechercheur kwam ons achterna met de vraag waar wij logeerde en dat zijn snelle werk wel wat zou gaan kosten!

De volgende dag hoefde we dus niet naar het politiebureau maar kwam de rechercheur met assistent persoonlijk de certificaten brengen. Hij overhandigde ze aan ons, en wij borgen ze snel op, de buit was binnen. Toen kwam het hoge woord eruit, omslachtig legde de rechercheur uit dat we per certificaat 50.000 pesos (?22) moesten betalen, het was tenslotte een bijzonder snelle dienst van hem. Geduldig legde we uit dat we gisteren al een bankstorting van 37.500 per certifcaat hadden gedaan. Nee, wij begrepen het niet goed, dat bedrag was namelijk voor de aanvraag en dus officieel, en die andere 50.000 was voor de snelle en zorgvuldige rechercheur. Natuurlijk is 22 euro geen wereldbedrag maar het gaat om het pr?ncipe, toch!

Toen begon het schaakspel. Fried ging naar onze kamer en kwam terug met een stapel facturen die we tijdens de reis verzameld hebben en legde geduldig uit dat we toch echt een officiele politie factuur nodig hadden voor thuis. De rechercheur bleef zich herhalen en dat deed Fried ook. De koningin werd in postie gebracht 🙂 Na een 20 minuten heen en weer schuiven van de pionen kwam een pad stelling. Toen stond ik op met alle papieren en maakte aanstalten om gezamelijk toch maar even naar het politiebureau te lopen om een en ander op de klaren. Het politiekantoor was schuin tegenover onze hospedaje. Dit ging onze rechercheur natuurlijk een stap te ver, het moppelde wat in de trant van ?nou beschouw dit dan maar als vriendendienst? en verliet met hangende pootjes onze hospedaje gevolgd door zijn even corrupte assistent. Ons tevreden achterlatend met onze behaalde opwinning, schaak mat.

De dag stond verder in het teken van het regelen van de vluchten voor Ines en Maxima en Doscompaneros van Leticia naar Bogota. Dit ging erg gemakkelijk en tegen een zeer schappelijk bedrag. Maxima kwam nog wel effe zonder benzine. Aangezien we met lege tank in het vliegtuig moesten, vulde we steeds de tank bij vanuit het reserve tankje. Maar die zijn ook soms leeg. Dus ik moest even een tankje gaan vullen terwijl Fried tijdens het wachten wat natuurfoto?s heeft gemaakt. En de mier getraind heeft voor de foto!

Om toch nog wat motor te kunnen rijden zijn we even de grens over gegaan naar Tabatinga, Brazili?. Waar we de haven met een bezoek hebben vereerd. Een drukte van belang, handelaren in van alles en nog wat, swingende muziek en de aankomst van een aantal vissers. De vis wordt meteen vanuit de houten bootjes verkocht. Veel vrouwen waren de vis aan het keuren en er werd druk onderhandeld.

Daarna even een lekker braziliaans biertje op een terrasje en ondertussen lekker iedereen bekijken.

Bekijk het swingende korte filmpje maar eens.

2 Responses to Reisdag 59 Dag in Iquitos en Tabatinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*