Reisdag 56 Aankomst in Iquitos

Posted by on 26 maart 2012

Vandaag de laatste kilometers afgelegd op de Amazone naar de haven van Iquitos. Toen we de stad naderden begon het te regenen terwijl de zon scheen. Een prachtige regenboog ontvouwde zich boven Iquitos. Een mooier welkom kan je niet bedenken.

In Iquitos moest Fried eerst naar de bank om Peruanse sol’s te pinnen want we moesten nog een gedeelte van de reissom aan de kapitein van de San Miguelito betalen. Anders mocht Inés niet van boord.?Zat Fried tenminste eindelijk een keer in een motokar.

Vervolgens zijn?we op zoek gegaan naar een boot die ons verder over de Amazone naar Santa Rosa zou brengen aan de grens met Colombia. De zoektocht is vastgelegd met de helmcamera en is uiteraard ook te vinden op ons videokanaal.

In Iquitos staat ‘Casa de Fierro’ oftewel het IJzeren Huis. Het is in ontworpen door Gustaphe Eiffel en in onderdelen gebouwd in zijn Parijse werkplaats in 1887. Waarna het als een bouwpakket naar Iquitos verscheept en en daar in elkaar gezet.

Aan het eind van de dag zijn we scheepgegaan op La Gran Lauretano voor het laatste deel van onze boottocht door het Amazonegebied.

6 Responses to Reisdag 56 Aankomst in Iquitos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*