Reisdag 27 Van Huasco naar Bahia Ingles

Posted by on 24 februari 2012

Heerlijk overnacht in Hostal San Fernando na de inspannende dag in het zand. Bij het oppakken van Maxima bleek haar achterband wel erg breed: lek dus. Samen met Paul voor het eerst een prop in de tubeless achterband van Max gezet. Is goed gelukt want erna bleef de band prima op druk.
We reden langs de kust door het ?Parque National Llanos de Challe. Een waar eldorado voor cactusliefhebbers.
We gingen lunchen op het piertje van Carrizal Bajo, een klein vissersplaatje in het park. Een stelletje vissers waren net met hun bootje de haven binnengelopen en ontdeden geroutineerd de gevangen vissen van hun ingewanden. Deze keer geen zeeleeuwen maar meeuwen die om de ingewanden van de vissen streden.
Verder rijdend door het park verdween langzaam de vegetatie. We gaan de echte woestijn tegemoet. Alhoewel we diverse keren gewaarschuwd werden voor overstekende lama?s zijn we er helaas geen tegengekomen.
?s Avonds streken we neer op de ecocamping van Bahia Ingles, een hippiebadplaatsje bij de stad Caldera. Overal in het plaatsje stonden ecologische bouwwerken. Er wordt van alles georganiseerd voor de ecotoeristen, zelfs tripjes met de Dakar truck van Gerard de Rooij [als je de affiches tenminste mag geloven].

2 Responses to Reisdag 27 Van Huasco naar Bahia Ingles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*