Reisdag 21 Santiago naar Valparaiso

Posted by on 15 februari 2012

Fried terug uit Nederland en Dos Compañeros herenigd.

We hadden een late start, na een break van een paar dagen in Santiago zijn er inmiddels zoveel spullen uit de koffers en voor de veiligheid moest alles ook van de motoren. Dan?kost de start altijd wat meer tijd. Maar we hadden maar een?relatief korte etappe voor de boeg. Over de snelweg slecht 100km, wij hebben het gepresteerd om daar toch 243km van te maken. In plaats van door de toltunnel over de berg, dat is toch veel leuker! Hoe meer bochten, hoe beter.

Ook rondom?Valparaiso hebben we de nodige extra kilometers gemaakt. Want het vinden van een camping is in Chili toch wel een uitdaging. Na het volgen van goede adviezen en diverse campingborden, hebben we niets kunnen vinden. Onze Garmin GPS bracht uitkomst: een camping op slecht 11 km. Wat Garmin er echter niet bij vermeldde was dat die een zeer pittige off-the-road stuk was. E?n met steile hellingen en afdalingen, wat op zich nog niet zo spannend is, mits er ook niet diepe uitgespoelde geulen in liepen. Gelukkig droog! Dan is het toch lastig om onze zware motoren in bedwang te houden.

Uiteindelijk aangekomen bij de camping bleek deze niet echt meer in bedrijf te zijn. Een uitgeleefde zooi en voorzieningen zonder water. Ook?geen winkeltje te bekennen en inmiddels?begin van de avond toch wel trek gekregen. En nee, geen eten bij ons! Er zat niet anders op om terug te rijden en een pension te zoeken in Valparaiso. Daar zijn we wel snel in geslaagd. Casa Celeste, een mooi stijlvol oud gebouw eind 19e eeuw gebouwd door Duitse immigranten. Met plafonds wel 4m hoog.

We hebben de dag afgesloten met een zwerftocht door Valparaiso. We kwamen bij een tangofestival terecht. De zang en de muziek waren ok, maar de dansdemonstraties waren tenenkrommend slecht. Blijkbaar zijn we teveel verwend in Bahia Blanca! Heerlijk uit eten geweest in Restaurante Pimente, een alternatief eethuis met prima gerechten en gerund door pittige Chileense dames. In het donker zijn we via eindeloos veel trappen en donkere steegjes, begeleid door een menigte blaffende honden, teruggezorven naar Casa Celeste. Valparaiso heeft ons hart nu al gestolen!

One Response to Reisdag 21 Santiago naar Valparaiso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*