Reisdag 17/18/19/20 Santiago de Chili

Posted by on 11 februari 2012

Gisteren is Fried vertrokken naar Nederland om bij begrafenis te zijn van tante Inge. Aanstaande maandag vliegt hij weer terug naar Santiago. Aangezien Fried bijna alle foto?s maakt moest ik nu de honneurs waarnemen in mijn wandeling door Santiago. Een mooi stad met veel imposante oude gebouwen. Even wat feiten uit Wikipedia gekopieerd: in 2002 telde de eigenlijke stad en gemeente 200.792 inwoners, haar stedelijk gebied 5.428.590 inwoners en haar metropolitair gebied 7.003.122 inwoners, waarmee ongeveer 40% van de bevolking van Chili in en rondom de hoofdstad woont.

Toen nu toe zijn zowel in Argentini? als Chili overal enorm gastvrij onthaald en zijn de mensen erg aardig en vriendelijk. Uit de korte Spaanse conversaties blijkt altijd dat ze het erg waarderen dat wij hun land komen bezoeken. Regelmatig wordt er dan ook gezwaaid of getoeterd uit auto en vrachtauto?s. Qua land is Chili duidelijk welvarender dan Argentini?. De plaatsjes zijn beter verzorgd en je ziet minder daklozen, ook de vele oude auto?s die we in Argentini? zagen, zijn hier uit het straatbeeld. In Argentini? hadden onze motoren altijd veel bekijks, zeker omdat je bijna geen motoren boven de 150cc ziet. Met name Fried?s motor met 1200cc was een zeldzaamheid. Hier in Chili?zijn er?veel meer zwaardere motoren. Waarbij de motoren ook aan de?voorkant een nummerplaat hebben. Bijna onzichtbaar, dus voor de snelheidsflits van de voorkant is het in ieder geval niet!

Gisteren in Santiago toch wel weer veel daklozen gezien, ook redelijk veel gehandicapten. Hiervoor is er duidelijk nog geen sociaal vangnet. Helaas?zien we dat in veel wereldsteden. Op het bekendste plein, Plaza de Armas, werden daklozen door de ?stadswachten? verwijderd. Waarbij er ??n zijn verhaal probeerde te halen bij een echte politieagent.

3 Responses to Reisdag 17/18/19/20 Santiago de Chili

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*