Reisdag 10 Rustdag in San Carlos de Bariloche

Posted by on 5 februari 2012

In de meest zuidelijke plaats van Che’s route, San Carlos de Bariloche, zijn we een dag gebleven. Via de toeristeninformatie kwamen we in het uitstekende Tango Inn hostel terecht. De motoren konden er keurig op een binnenplaats staan. Vanuit onze kamer hadden wee een mooi uitzicht over het Nahuel Huapi meer.

Ik ben de dag begonnen met het repareren van de eerder afgebroken steun van het windscherm van de XT. Na de afgebroken stukken grondig met benzine te hebben schoongemaakt, heb ik ze met behulp van secondenlijm weer zo goed mogelijk in hun originele positie terug proberen te zetten. Ik voelde me net een tandrts die een afgebroken kies aan het repareren was. Uiteindelijk is het goed gelukt: de steun zat na een dagje drogen in de zon weer muurvast. Voor de zekerheid heb ik er nog een laagje ductape overheen geplakt, trilt er dan iets los dan kan het tenminste niet weg.

We hebben de dag deels verder besteed aan het updaten van deze site maar zijn ook op ons gemak door de stad gaan dwalen. Het is een rijke plaats die veel toeristen trekt. Het barst er van de sjieke outdoor winkels want veel mensen komen hier om door de Andes te hiken of te fietsen. In de winter wordt hier volop geskied. Op het ogenblik zit er een dip in het aantal bezoekers door het stof van een vulkaan in Chili die juni vorig jaar is uitgebartsen. Het stof waait in grote wolken de Andes over en hangt ook in de lucht in Bariloche. Het was zelfs te merken in onze hostelkamer want na een dag zat zelf binnen alles onder een dun laagje stof.

Ik heb in Bariloche maar eens wat mensen op de foto gezet, want dat was ik tot nu toe een beetje vergeten.

4 Responses to Reisdag 10 Rustdag in San Carlos de Bariloche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*