Reisdag 9 van Piedra del Aguila naar San Carlos de Bariloche

Posted by on 3 februari 2012

Vandaag een mooie etappe de Andes in. Het eerste stuk was normaal via?asfalt richting?San Martin de Los Andes. Wat je heel veel langs de weg ziet, zijn kleine gedenkplaatsen die de weg beschermen door de?nog net niet heilige Gauchito Gil?te eren.

Ook hier vonden we weer een mooie uitdagende off-road weg. Na een tijdje klimmen kwamen we op zo?n 1000 meter hoogte, welgeteld 1 boerderij en een heus voetbalveld. Geen gras meer en duidelijk dat de laatste wedstrijd al enige tijd geleden was geweest. Het is de grote vraag waar je ooit 22 spelers vandaan hebben gehaald op deze zeer afgelegen plek op de berg.
De weg die we moesten nemen was met een groot hek afgesloten, navraag bij de boer bleek dat we over het erf, langs de achterdeur onze weg moesten vervolgen.

Net voor we Juan de Los Andes inreden, sprong er nog een gigantisch mannetjes hert de weg over, een Chileense automobilist die voor ons reed, schrok duidelijk rot. We hebben helaas geen foto of filmpje van dit levende verkeersbord kunnen maken.

Net bij het verlaten van het dorp, begon de Triumph licht te schudden, weer een lekke band achter. Hoe is het mogelijk: wederom een behoorlijk stuk ijzer erin. Als volleerde pits mechanics hadden we de binnenband al snel geplakt.

Op naar San Carlos de Bariloche maar niet via het snelle asfalt maar wel via de allermooiste off-road weg tot nu toe. Eerst nog een skidorp daarna prachtige vergezichten, mooie slingerende bergwegen en surrealistisch rotspartijen, waaronder ??n genaamd ?Cathedral?.

Om 19:00 waren wij in San Carlos de Bariloche de vakantiebestemming voor de rijkere Argentijnen. Ook onze ‘eigen’ Maxima kwam hier regelmatig, haar?familie?heeft hier?een tweede stulpje.

 

8 Responses to Reisdag 9 van Piedra del Aguila naar San Carlos de Bariloche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*