Reisdag 8 van General Roca naar Piedra del Aguila

Posted by on 3 februari 2012

Vandaag hebben wij zowaar uitgeslapen, we werden pas rond 9:00 wakker. Wat een luxe! Ons ontbijt bestaat regelmatig uit een yoghurtpakje met in de deksel wat cornflakes. Alleen is het tijdstip variabel. Soms hebben we snel een supermarkt gevonden, vandaag was dat pas rond 12:00 uur:?een grote Carrefour. Ja die hebben ze hier ook, helaas geen Appie.
Het was een saaie dag met alleen maar asfalt. Een paar honderd kilometer recht weg door de pampas. Droog woestijnachtig gebied met struiken. De temperatuur om te rijden was wel perfect, door het windje en de hoogte, inmiddels toch een paar honderd meter rond de 30 graden.

Er was wel ??n opmerkelijke plek, namelijk de vindplaats van 2 bijna complete dinosaurussen. In de dichtstbijzijnde plaats, Villa El Chocon, was een bescheiden maar leuk museum hieraan gewijd.

Het laatste stuk van de route kwamen we in meer vruchtbaar gebied, waarbij het soms een beetje Betuwe leek. Een streek met volop fruit. We komen regelmatig controles tegen om vervoer van fruit te controleren. Zodat je niet van streek naar streek ziektes kunt meenemen. Wij zijn ook een keer gecontroleerd. Koffers moesten open, maar die vonden ze al snel goed. De meest voor de hand liggende plek, de tanktas, werd niet gecontroleerd, laat daar nu nog sinasappels, brood en kaas inzitten!

Ze zijn dol op controles, zo zijn in elke wat grotere plaats meerdere politiecontroles. Ja hoor, ik was aan de beurt. Papiercontrole, een rijbewijs uit Nederland, een kentekenbewijs uit Australi? en verzekeringspapieren uit Argenti?. Ze begrepen er geen?fluit van, dus even overleggen met de baas en ik mocht weer verder.?

Uiteindelijk aangekomen in Piedra del Aguila vonden we een Camping Municipal. Op zich een fraai gelegen camping tussen de rotsen en we mochten gratis staan. Dat kwam waarschijnlijk door de erbarmelijke staat van de voorzieningen. Zelfs het bedieningspanel van de?wc was eruit gestolen, waardoor die permenent bleef doorstromen. Ook was er een onduidelijk, stinkend stroompje dat door de camping liep.?Het toetje was nog wel toen we na het eten onze tent vol poep zat. Eerst dachten we dat het vleermuizen waren,?later bleken het papagaaien en te zijn. En wat voor een kleren herrie die beesten de HELE nacht hebben gemaakt ….

One Response to Reisdag 8 van General Roca naar Piedra del Aguila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*